"I Am Not Scared" Project
Homepage > Database > Good Practies List > Good Practice Form
Database
Strategia Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului cu privire la reducerea fenomenului de violență în unitățile de învățământ preuniversitar
Strategie de prevenire a violentei in scoli
Legislation
Profesori, cercetatori, directori
Direcția Generală Management Învățământ Preuniversitar a Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului
Romania
Romanian
Policy Makers, Teachers, Researchers, School Directors.
Anexa la OMECT nr.1409/29.06.2007 cu privire la aprobarea strategiei Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.
Materialul este preluat şi adaptat pe baza studiului „Violenţa în şcoală” elaborat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, lucrare realizată şi publicată cu sprijinul financiar al Reprezentanţei UNICEF în România.
Documentul are două mari părți importante. În prima parte se referă la fenomenul violenței școlare urmărind două aspecte principale: principalele forme și cauze ale violenței în mediul școlar și argumente în favoarea necesității elaborării strategiei naționale privind reducerea fenomenului violenței în unitățile de învățământ preuniversitar. A doua parte este structurată în patru părți, și anume: Principii, acțiuni și recomandări generale referitoare la prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar; Rolul și funcțiile instituțiilor din cadrul sistemului educativ, referitoare la reducerea fenomenului violenței; Modelul planului operațional minimal al unităților școlare privind reducerea fenomenului violenței în mediul școlar și Anexele.
Mai mult decat atat, acest document defineste cadrul legislativ din Romania cu privire la fenomenul violentei scolare.
Definition of bullying or cyberbullying, Intervention protocol, Whole-school anti-bullying policy.
Acest document relevă faptul că la nivel de Minister există un semnal de alarmă cu privire la situația violenței în școli, și mai mult decât atât, că primii pași au fost făcuți. Acești primi pași se referă la conștientizarea problemei și încercarea rezolvării ei prin intermediul unor măsuri dorite a fi implementate.
Documentul in sine are o valoare foarte mare, mai ales din prisma faptului ca poate produce o schimbare notabila. pages
Andreea Cleminte
EuroEd Foundation
Project Assistant
I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission
Webmaster: Pinzani.it