Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Good Practies List > Good Practice Form

Database

TITLE OF GOOD PRACTICE:

Proceduri de intervenție și gestionare a situațiilor de violență în mediul școlar

KEYWORDS:

Masuri de prevenire a violentei scolare

GOOD PRACTICE TYPOLOGY:

Researches

TARGET GROUPS:

_Parinti, profesori, directori de scoala

WORKING GROUP COORDINATING THE INITIATIVE:

Inspectoratul Judetean Cluj, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Cluj

COUNTRY WHERE IT TOOK PLACE:

Romania

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

DEFINITION OF TARGET GROUP:

Parents, Teachers, School Directors.

DESCRIPTION OF THE GOOD PRACTICE:

Acest material este realizat de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj. În cuprinsul acestui material găsim aspecte generale legate de violența în școli, clasificarea formelor de violență după gradul de gravitate, proceduri de intervenție în cazuri de violență în școală și direcții de intervenție în cazuri de violență.

RESULTS:

În cadrul acestei cercetări s-au scos în evidență măsuri punctuale de intervenție în vederea stopării fenomenului violenței școlare, sau cel puțin pentru diminuarea lui. Rezultatele efective sunt concretizate în primul rând printr-un set de instrumente cu ajutorul cărora se poate ataca problema violenței școlare. Acest set de instrumente este compus din: fișă de monitorizare a comportamentului, ghid de interviu pentru părinți, ghid de interviu pentru profesori, chestionar privind hărțuirea și violența în școli și planuri de lecție.

INDICATORS:

Definition of bullying or cyberbullying, Detection protocol, Intervention protocol, Information for parents.

EVALUATION:

În prima parte a cercetării, autorii delimitează foarte clar din punct de vedere conceptual fenomenul de violență în școli. Pentru a clarifica cât mai mult aspectul, în următoarea parte se insistă asupra surselor hărțuirii și violenței în mediul școlar. Această parte a cercetării se incheie cu o clasificare a formelor de violență.
În continuare se pune accent pe partea de instrumente necesare descoperiri evenimentelor agresive și a cauzelor care le dau naștere și tratării lor. pages

COMMENT:

Spre deosebire de alte materiale de acest tip, cel de față vine cu câteva măsuri practice și totodată și cu instrumentele necesare punerii în aplicare a acestor măsuri. Mai mult decât atât, aceste măsuri sunt împărțite pe categorii, în funcție de rolul pe care fiecare persoană îl are în procesul de educație al copilului.

NAME OF COMPILER:

Andreea Cleminte

NAME OF INSTITUTION:

EuroEd Foundation

ROLE:

Project Assistant

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it