Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Publication List

Database

TITLE OF DOCUMENT:

Prevenirea și combaterea violenței în școală

NAME OF AUTHOR(S):

Magdalena Balica, Ciprian Fartușnic, Aurora Liiceanu, Andreea Măruțescu, Doina Săucan, Lucian Voinea

NAME OF PUBLISHER:

Alpha MDN

LANGUAGE OF DOCUMENT:

Romanian

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

KEYWORDS:

Prevenirea violenței, combaterea violenței

DOCUMENT TYPOLOGY:

Guide

TARGET GROUP OF PUBLICATION:

Teachers, School Directors.

SIZE OF THE PUBLICATION:

Over 100 pages

DESCRIPTION OF CONTENTS:

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Institutul Naţional de Criminologie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu sprijin financiar din partea Reprezentanţei UNICEF în România a derulat în perioada ianuarie 2004 - aprilie 2005 proiectul Violenţa în şcoală.
Acest ghid a aparut ca urmare a experienţei de documentare şi cercetare privind fenomenul de violenţă în scoală şi este menit să vina în sprijinul directorilor şi cadrelor didactice care sunt interesate de a dezvolta în scolile lor o cultura a non-violentei, bazata pe o strategie de prevenire a surselor si cauzelor acesteia.
Ca urmare ghidul intenţionează să ofere directorilor şi cadrelor didactice: informaţii sintetice cu privire la problematica violenţei şcolare, sugestii de elaborare a unei strategii de prevenire şi combatere a violenţei la nivelul scolii, adaptată contextului specific în care aceasta îşi desfaşoara activitatea, instrumente de identificare a surselor şi cauzelor violenţei şcolare, sugestii de activităţi ce pot fi derulate în cadrul unei strategii de prevenire şi combatere a violenţei, teme de reflecţie, exerciţii şi subiecte controversate care sa stimuleze o comunicare reală între toţi actorii şcolari cu privire la problematica violenţei.

REVIEWER’S COMMENTS ON THE DOCUMENT:

Unele dintre aspectele prezentate nu sunt specifice tuturor şcolilor, dupa cum s-ar putea în aceeaşi măsură ca cititorii să regăsească aici multe dintre problemele cu care se confruntă. Violenţa şcolară este un fenomen complex cu o cauzalitate multiplă şi diverse modalităţi de manifestare. Este mai eficient să previi un act de violenţă, decât să intervii atunci când acesta s-a produs deja. Nu în cele din urma, acest ghid se doreşte a fi un instrument de reflecţie asupra practicilor şcolare, asupra viziunilor despre educaţie şi rolul acesteia, asupra a ceea ce se poate dovedi a fi benefic din comunicarea cu elevii, părinţii, profesorii sau alţi membri ai comunităţii.

NAME OF THE REVIEWING ORGANISATION:

EuroEd Foundation

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it