Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Publication List

Database

TITLE OF DOCUMENT:

La calitatea educației codași, dar la violența în școli fruntași

NAME OF AUTHOR(S):

Mirela Dalais

NAME OF PUBLISHER:

ScoalaRomaneasca.ro

LANGUAGE OF DOCUMENT:

Romanian

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

KEYWORDS:

Agresivitate, violență în școli

DOCUMENT TYPOLOGY:

Web Article

TARGET GROUP OF PUBLICATION:

Parents, Policy Makers, Teachers, Researchers, Young People, School Directors.

SIZE OF THE PUBLICATION:

1 - 20 pages

DESCRIPTION OF CONTENTS:

Mirela Dalais, prin intermediul acestui articol, scoate în evidență realitatea dură și anume faptul că România se poziționează constant la coada clasamentelor internaționale în ceea ce privește calitatea educației dar că la capitolul violență România este pe primele locuri (referire la studiul realizat de Organizația Mondială a Sănătății). Studii elaborate la nivel național relevă faptul că peste 70% dintre elevii români se tem de comportamentul agresiv al colegilor de școală. Că violența în școală este percepută de 54% dintre elevi ca fiind o problemă permanentă este subliniat și de către un sondaj de opinie realizat de Poliția Capitalei. De asemenea, Institutul Național de Criminologie arată că 60,34% dintre minorii care au ajuns în instanțele judecătorești erau elevi atunci când au comis infracțiunea respectivă.
În cuprinsul articolului sunt scoase în evidență o serie de aspecte importante legat de acest fenomen al violenței în școli, și anume: agresivitatea verbală este cea mai răspândită formă de agresivitate, școala (din punctul de vedere al elevilor, părinților și profesorilor) este un spațiu sigur pentru mai puțin de 50% dintre ei, agresivitatea se învață de pe stradă și din mass-media care se poate traduce prin faptul că agresivitatea în școli își are explicațiile în afara acestora, măsurile întreprinse în școli pentru diminuarea acestui fenomen sunt necunoscute și ineficiente, profesorii sunt responsabili de comportamentul elevilor și nu în ultimul rând este promovat jocul pe post de antidot împotriva violenței.

REVIEWER’S COMMENTS ON THE DOCUMENT:

Articolul de față prezintă contrastul existent la nivelul sistemului educațional românesc. Acest contrast se referă la faptul că din punct de vedere al performanțelor educaționale România nu stă foarte bine, dar dacă privim din perspectiva violenței școlare, atunci România se încadrează pe primele locuri. Articolul este foarte bine structurat și prezintă toate detaliile legate de acest fenomen al violenței școlare. În cuprinsul articolului sunt aduse în discuție diferite studii elaborate atât la nivel național cât și la nivel internațional. Sunt prezentate și explicate de asemenea care sunt explicațiile violenței în școli și care ar trebui să fie modurile de abordare ale situației. Sunt aduse în discuție și opiniile unor experți în domeniu, cum ar fi Robert Florea, coordonatorul Centrului Municipiului București de Asistență Psihopedagogică. Alături de aceștia sunt citate și opinii emise de ONU. În finalul articolului regăsim un paragraf întreg dedicat activităților posibile de întreprins în perspectiva diminuării sau eradicării fenomenului violenței școlare.

NAME OF THE REVIEWING ORGANISATION:

EuroEd Foundation

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it