Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Publication List

Database

TITLE OF DOCUMENT:

Cum poate fi stopata violenta in scoli?

NAME OF AUTHOR(S):

Vasilica Dumitrasi

NAME OF PUBLISHER:

Ziarul de Iasi

LANGUAGE OF DOCUMENT:

Romanian

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

KEYWORDS:

Violenta in scoli

DOCUMENT TYPOLOGY:

Web Article

TARGET GROUP OF PUBLICATION:

Parents, Policy Makers, Teachers, Researchers, Young People, School Directors.

SIZE OF THE PUBLICATION:

1 - 20 pages

DESCRIPTION OF CONTENTS:

În prezentul articol Vasilica Dumitrași adună la un loc părerile a șase oameni diferiți cu privire la fenomenul violenței în școli. Cei șase protagoniști ai articolului provin din medii sociale și profesionale diferite, în acest fel creânduse un tablou mai real al situației. Fiecare dintre cei șase este rugat să răspundă la întrebarea: Cum poate fi stopată violența în școli?.
Primul răspuns vine din partea unui profesor de 47 de ani. Acesta este de părere că elevilor le lipsește sau a fost făcută în mod precar educația primară și cea furnizată de familie.
Urmează părerea unui tehnician dentar care crede că trebuie introduse în școală, încă de la clasele primare, cursuri de autoapărare și formare pshilogogică specifică.
Apoi un agent de pază vine cu propunerea introducerii unui regulament școlar sau a unui cod de conduită, cu prevederi foarte clare și fără urmă de ambiguitate.
În continuare este prezentată opinia unui șofer, care vorbește și din postura de părinte. El ar dori implementate în școlile românești măsurile care au avut deja succes în școlile din vest.
Ne este prezentată și opinia unui funcționar care crede că de vină sunt părinții care nu se mai implică în educația copiilor.
În final vedem părerea unui pensionar care spune că acest fenomen este efectul unei profunde crize de identitate și de autoritate, prezentă la nivelul întregii societăți românești.

REVIEWER’S COMMENTS ON THE DOCUMENT:

Prezentul articol prezintă într-o manieră inedită fenomenul violenței prezent în școlile românești. Autorul articolului face o compilație de păreri provenite de la șase persoane diferite. Acest fapt dă o notă mai mare de realism problemei și aduce în discuție o serie de noi măsuri de abordare a problemei. Diversitatea persoanelor care oferă răspunsuri la întrebarea pe care o regăsim și în titlul articolului evidențiează o realitate mai apropiată de cititori și cu un grad de impact mai mare. Cei care se ocupă de reglementările legislative privitoare la această situație pot folosi aceste puncte de vedere pentru a încerca să le integreze într-un pachet de legi care să contracareze efectele negative provocate de violența în școli.

NAME OF THE REVIEWING ORGANISATION:

EuroEd Foundation

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it