Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Publication List

Database

TITLE OF DOCUMENT:

Combaterea violentei in scoli: Butoane de panica, camera video si patrule in scolile Sectorului 1

NAME OF AUTHOR(S):

Mireille Astrid Popa

NAME OF PUBLISHER:

Realitatea Românească

LANGUAGE OF DOCUMENT:

Romanian

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

KEYWORDS:

Violența în școli

DOCUMENT TYPOLOGY:

Web Article

TARGET GROUP OF PUBLICATION:

Parents, Policy Makers, Teachers, Researchers, Young People, School Directors.

SIZE OF THE PUBLICATION:

1 - 20 pages

DESCRIPTION OF CONTENTS:

Articolul prezintă dintr-o perspectivă mai largă măsurile pe care le-au adoptat școlile din capitală, în special cele aparținând sectorului 1, în vederea prevenirii și combaterii fenomenului de violență în școli. Potrivit oficialilor, școlile au fost dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliției Comunitare. Butonul de panică se utilizează în una din următoarele situații: pătrundere fără drept în unitatea de învățământ, intrare prin efracție, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii și liniștii publice, urgențe medicale sau în caz de incendiu. În plus, administrația locală a amplasat 71 de camere de supraveghere în 17 școli și licee pentru asigurarea unei monitorizări permanente a activității. În paralel, echipaje ale Poliției Comunitare au fost desemnate să patruleze pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităților de învățământ.
Toate aceste măsuri vin ca răspuns la propagarea fenomenului de violență în școli care a avut loc pe parcursul anului 2010. Că violența în școli a căpătat cote alarmante o dovedește și faptul că un elev a fost înjunghiat mortal la Craiova de un alt tânăr.
Pe scurt, aceste măsuri vizează prevenirea de fapte antisociale care ar putea afecta siguranța și integritatea fizică a copiilor și elevilor.

REVIEWER’S COMMENTS ON THE DOCUMENT:

Acest articol, în doar câteva paragrafe, prezintă foarte bine situația și măsurile care s-au luat la nivelul anului 2010 în ceea ce privește fenomenul violenței școlare. Autoarea articolului începe prin a afirma că violența în școli a atins cote alarmante. Ne dă drept exemplu cazul de la Craiova unde un elev a fost înjunghiat mortal de un alt tânăr. Cu privire la relatarea situației de fapt autoarea se oprește doar la aceste câteva aspecte, iar în continuare insistă mai mult pe măsurile adoptate în vederea prevenirii și stopării acestui fenomen nociv.
Vedem din cele relatate că autoritățile au intensificat metodele de supraveghere, în special prin utilizarea camerelor de supraveghere și suplimentarea numărului de patrule ale poliției în timpul orelor. Mai mult decât atât se vorbește despre instalarea unui buton de panică.
Importanța acestui articol este dată de prezentarea măsurilor punctuale care s-au implementat la nivelul unor școli din București.

PDF OF THE PUBLICATION:

07 Combaterea violentei in scoli.pdf

NAME OF THE REVIEWING ORGANISATION:

EuroEd Foundation

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it