Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Also available in:

"I Am Not Scared" Project

Homepage > Database > Publication List

Database

TITLE OF DOCUMENT:

Traduceri – Ce înseamnă „bullying”?

NAME OF AUTHOR(S):

Boeru Alice, Vîrlan Georgiana, Niță Claudia, Găitănaru Alexandra, Dragomir Alina, Lazăr Ionuț

NAME OF PUBLISHER:

bibliotecafocsani.wordpress.com

LANGUAGE OF DOCUMENT:

Romanian

LANGUAGE OF THE REVIEW:

Romanian

KEYWORDS:

Bullying, sfaturi

DOCUMENT TYPOLOGY:

Research

TARGET GROUP OF PUBLICATION:

Parents, Policy Makers, Teachers, Researchers, Young People, School Directors.

SIZE OF THE PUBLICATION:

1 - 20 pages

DESCRIPTION OF CONTENTS:

În lucrarea de cercetare de față, elaborată de elevi de clasa a VIII-a, este prezentat termenul de „bullying”, motivele pentru care copiii rănesc alți copii, efectele și nu în ultimul rând, sfaturi pentru fiecare categorie de persoane implicată în acest fenomen.
Se începe prin explicarea fenomenului de „bullying”. Apoi sunt prezentate principalele motive pentru care elevii devin agresori. În continuare se insistă pe faptul că majoritatea oamenilor nu iau în serios ideea de „bullying” decât în situațiile în care sunt confruntați cu situații deosebite. Problema este că acest fenomen se întâmplă mai des decât majoritatea crede, poate distruge viitorul unui copil, unele victime sunt atât de speriate încât renunță la școală și poate conduce la mari probleme pe termen lung.
Apoi se ia fiecare ipostază în parte: victimă, martor și agresor și sunt oferite câteva sfaturi practice și ușor de pus în practică.
La finalului demersului de cercetare este prezentat un sumar al unui caz de bună practică denumit „Săptămâna antibullying” în cadrul căreia toate școlile au trebuit să ia atitudine și un rol activ. Acest demers se pare că a căpătat tradiție, ediția prezentată de elevi fiind cea de-a treia.

REVIEWER’S COMMENTS ON THE DOCUMENT:

Acest demers de cercetare, chiar dacă nu respectă în amănunt rigorile științifice, este de apreciat mai ales din prisma faptului că este elaborat de către elevi de clasa a VIII-a. Tocmai din această privință impactul acestui studiu este mult mai mare, atât în rândul tinerilor cât și în rândul celorlalte entități antrenate în acest fenomen. Tot la nivelul acestui demers de cercetare regăsim prezentată și o altă formă de bullying, și anume „cyber-bullying”. În timp ce în majoritatea materialelor se insistă asupra violenței fizice, vedem că în cuprinsul acestuia sunt tratate toate formele de pe aceeași poziție și acordându-le același grad de importanță.
Cel mai important aspect cred ca se refera la sfaturile pe care elevii le ofera. Aceste sfaturi sunt foarte ușor de implementat și au un impact mai mare, cel puțin în rândul elevilor, pentru ca vin de la colegi de ai lor.
În concluzie, prezentul demers de cercetare are o importanță substanțială prin diferitele ipostaze care le tratează și multitudinea de sfaturi practice oferită. Totuși, nu trebuie pierdut din vedere faptul că prezenta lucrare este elaborată de elevi de clasa a VIII-a și trebuie tratat ca atare.

PDF OF THE PUBLICATION:

09 Traduceri - Ce inseamna bullying.pdf

NAME OF THE REVIEWING ORGANISATION:

EuroEd Foundation

I Am Not Scared Project
Copyright 2024 - This project has been funded with support from the European Commission

Webmaster: Pinzani.it